Ponovna nastavitev našega programa na operacijskem sistemu Windows

Če program ponovno namestiš v isto mapo, ne bi smel izgubiti nobenih nastavitev.

Vendar pa svetujemo, da kadarkoli odstraniš program, narediš varnostno kopijo svoje datoteke z nastavitvami (ki je shranjena kot user.ini ali user) in datoteke z beležkami o igralcih, ki ju najdeš v mapi z nastavitvami. Datoteka z beležkami o igralcih je na voljo le, če si shranil beležke ali oznake o drugih igralcih. Ta datoteka se imenuje notes.user.xml ("user" je tvoje uporabniško ime). Če nimaš beležk o igralcih, shrani le kopijo svoje datoteke z nastavitvami.

To storiš tako, da odpreš naš program (če je mogoče) in slediš naslednjim korakom:

Pomoč → Odpri mapo z nastavitvami

Poišči želeni datoteki in ju kopiraj na varno začasno mesto.

Poišči uporabniško datoteko v našem programu

Če ne moreš odpreti programa, boš moral ročno odpreti mapo z nastavitvami, da najdeš želeni datoteki.

  1. Hkrati pritisni tipko za Windows + R.
  2. Vnesi naslednje ali to kopiraj/prilepi v iskalno polje in pritisni tipko "Enter":
    %USERPROFILE%\AppData\Local

  3. Poišči in odpri mapo z našim programom.
  4. Poišči datoteki user.ini ali user in notes.user.xml (če je mogoče).
  5. Kopiraj datoteki na varno začasno mesto (namizje je dobra izbira).

Ko ustvariš kopijo teh datotek, odstrani naš program:

Windows 10

Nastavitve → Aplikacije → Aplikacije in funkcije

S pomočjo iskalnega polja poišči naš program ali podrsaj navzdol po seznamu, nato izberi program in pritisni na gumb Odstrani.

Odstrani program v operacijskem sistemu Windows 10


Windows 8

Nastavitve → Nadzorna plošča → Programi

Odstrani vse naše programske elemente.

Odstrani program v operacijskem sistemu Windows 8


Windows Vista in Windows 7

Nadzorna plošča → Programi → Odstrani program

Odstrani vse naše programske elemente

Odstrani program v operacijskem sistemu Windows 7


Ko je program v celoti odstranjen, ponovno zaženi računalnik. Ko se računalnik ponovno zažene, prenesi in namesti novo kopijo programa z našega spletnega mesta.

Po zaključeni ponovni namestitvi ne pozabi obnoviti shranjene datoteke:

Pomoč → Odpri mapo z nastavitvami.

Zapri naš program, kopiraj datoteki nazaj v mapo (če se pojavi vprašanje, ali jo želiš prepisati, sprejmi).

Povratne informacije

Ali si v tem članku našel odgovor na svoje vprašanje?

Povezani članki za pomoč